SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK EĞİTİMİ

Üniversite, öğrencilerinin sürdürülebilir bir yaşam tarzını benimsemelerini ve hem birey hem de profesyonel olarak bu doğrultuda hareket etmelerini hedeflemektedir. ÖzÜ, bu hedefin sürdürülebilirliği önceliklendiren bir kültürde yaşayarak en iyi şekilde gerçekleştirilebileceğinin farkındadır. Üniversite içinde böyle bir kültürü aşılamak için ÖzÜ, öğrencilerine sürdürülebilirlik eğitimi sağlamanın ve yükseköğrenimlerinin erken yıllarında sürdürülebilirlik konusunda farkındalıklarını artırmanın yenilikçi bir yolunu geliştirmiştir. Bu yaklaşımın ÖzÜ, sürdürülebilirliği, İngilizce orta öğretim programları için zorunlu olan ENG101 ve ENG102 - akademik İngilizce derslerinin içeriğine entegre etmektir. Dersler, sadece sürdürülebilirlik eğitimi sağlayarak bir kültür oluşturmayı hedeflemekle kalmaz, aynı zamanda öğrenciler tarafından tasarlanan çeşitli sürdürülebilirlik projelerinin gelişimini teşvik etmeyi de amaçlar. Akademik müfredat ayrıca sürdürülebilirlikle ilgili geniş bir ders yelpazesi sunar. 2023 Güz Dönemi itibarıyla toplam 1,345 ders sunulmuştur, bunların 445'i sürdürülebilirlikle ilgilidir.

Daha fazla bilgi için lütfen ziyaret edin: [Sürdürülebilirlik Eğitimi]