Anasayfa




Haberler
“Şiddetsiz Erkeklik Atölyeleri El Kitabı” Online Erişime Açıldı
Özyeğin Üniversitesi ve Eleştirel Erkeklik İncelemeleri İnisiyatifi (EEİİ) tarafından hazırlanan “Şiddetsiz Erkeklik Atölyeleri El Kitabı”nın çevrimiçi tanıtım toplantısı 30 Ocak 2021’de gerçekleştirildi.
Zoom üzerinden gerçekleştirilen ve EEİİ’nin YouTube kanalından da canlı olarak yayınlanan tanıtım toplantısı toplam 700’ün üzerinde dinleyici tarafından takip edildi.
Detaylı BilgiÖzÜ Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi RINGS’e Türkiye’den Üye Olan İlk Kurum Oldu
Özyeğin Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi The International Research Association of Institutions of Advanced Gender Studies (RINGS) ağına Türkiye’den üye olan ilk kurum oldu. Halen 32 ülkeden 60’tan fazla üyesi olan RINGS 2014 yılında, İsveç’ten Karlstad, Linköping ve Örebro üniversitelerinin iş birliğine dayanan Thematic Gender Studies Enstitüsü’nün çatısı altında kurulmuştur.
Bu amaçlar doğrultusunda, RINGS üyeleri her yıl düzenlenen ve üye kurumların ev sahipliğinde gerçekleşen konferanslarda bir araya gelmektedirler. 2020 yılında Covid-19 pandemisi dolayısıyla yalnızca çevrimiçi Genel Kurul toplantısı düzenlenecek, bu etkinliğe Özyeğin Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi de üye sıfatıyla katılım sağlayacaktır.
Detaylı Bilgi
Yerel ve Kırsal Kalkınma Sertifika Programları Tamamlandı
24-28 Ağustos & 31 Ağustos-3 Eylül 2020
Zoom Platformu
Yerel ve kırsal kalkınma, tarım, gıda ve ekoloji politikaları alanlarında yeni bir vizyon kazandırma, işlevsel bilgiyi erişilir kılma ve ağlar kurma amacını taşıyan sertifika programları başarıyla tamamlandı. İlki 24-28 Ağustos, ikincisi 31 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında gerçekleşti. Programlara Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Kalkınma Ajansları, Bölgesel Kalkınma İdareleri, uluslararası ve ulusal sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerden toplam 126 kişi katıldı. Kırsalda toplumsal cinsiyet eşitliğinden, gençlik ve istihdam politikalarına; ekolojik sürdürülebilirlikten, örgütlenme deneyimlerine kadar geniş bir spektrumunu kapsayan programlar atölye çalışmalarına ve panellere ev sahipliği yaptı.
Detaylı BilgiSalgın ve Sorumluluk: Şirket, Toplum, Devlet - Sürdürülebilirlik Konuşmaları 15
15 Temmuz 2020 15:00 - 16:00
Zoom Platformu
Sürdürülebilirlik Konuşmaları” serisinin 15.si pandemi koşullarında şirketlerin toplum yararına dönük davranışlarına odaklandı. Panelin kolaylaştırıcısı Prof. Dr. Ümit Özlale (Özyeğin Üniversitesi Ekonomi Bölümü Başkanı) panelistler ise Yasemin Sırali (Özyeğin Sosyal Yatırımlar), Doç. Dr. Evren Balta (Özyeğin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı) ve Dr. Emre Soyer (Soyer Decision Advisory).
Detaylı Bilgi
Toplumsal Çeşitlilik: LGBTIQ+ Farkındalık Projesi Tamamlandı
4 Mart-1 Mayıs 2020
Psikoloji bölümü 3. Sınıf öğrencimiz Uğur Cihat Özküsen’in, Meridian International Center ve Department of State partnerliğinde düzenlenen “The Study of the U.S. Institute (SUSI) Student Leaders" programı kapsamında hazırladığı Toplumsal Çeşitlilik temalı LGBTIQ+ Farkındalık projesi, Sürdürülebilirlik Platformu Toplumsal Eşitlik Kümesi çatısı altında, 4 Mart-1 Mayıs 2020 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
Pandemi Koşullarında Yeni Bir Gıda Rejiminin Olanakları- Sürdürülebilirlik Konuşmaları 14 Webinar
4 Mayıs 17:30 - 18:30
Zoom Platformu
Yerküre Yerel Çalışmalar Kooperatifi ortaklarından Orkun Doğan ve Olcay Bingöl’ün konuşmacılığını yaptığı Sürdürülebilirlik Konuşmaları’nın 14.sü “Pandemi Koşullarında Yeni Bir Gıda Rejiminin Olanakları” konuşması, 4 Mayıs Pazartesi günü 17.30-18.30 saatleri arasında Sürdürülebilirlik Platformu'ndan Murat Bayramoğlu'nun kolaylaştırıcılığında Zoom üzerinden gerçekleştirildi.
Pandemiden Post Pandemiye: Tarım ve Gıdanın Geleceği
27 Nisan Pazartesi, 14:30-15:30
Zoom Platformu
Sürdürülebilirlik Konuşmaları serisinin 13.sünde pandemiyle birlikte derinleşen kriz koşullarından post- pandemi sürecine yönelik olası senaryolara uzanan bir çerçevede tarım ve gıdanın geleceği konusuna odaklanıldı. Konuklarımız Yerküre Yerel Çalışmaları Kooperatifi’nden bağımsız araştırmacı Dr. Atakan Büke ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyasi Bilimler ve Kamu Yönetimi öğretim üyesi Dr. Aylin Topal oldu. Söyleşinin kolaylaştırıcılığını Özyeğin Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Faik Gür üstlendi.
ÖzÜ - TÜSİAD Sürdürülebilir Kalkınma Forumu Araştırması Türkiye’nin Sürdürülebilirlikteki En İyi Uygulama Örnekleri Arasında
15 Temmuz 2019
Türkiye, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne dönük gelişmesini özetlediği 2. Gönüllü Ulusal Gözden Geçirme Raporu’nu (VNR) 15 Temmuz 2019 tarihinde New York’ta Birleşmiş Milletler Yüksek Düzeyli Siyasi Forumu’nda (HLPF) sundu.
Raporda Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi 9 - ‘’Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı’’ için iyi uygulama örneği olarak Özyeğin Üniversitesi - TÜSİAD Sürdürülebilir Kalkınma Forumu tarafından yürütülen Sektörel Sürdürülebilirlik Araştırması yer aldı.