Ana içeriğe atla
     
Salı
Özyeğin Üniversitesi

2022 Dünya Gıda Güvenliği ve Beslenme Raporu'nun Lansmanı

FAO liderliğinde hazırlanan 2022 Dünya Gıda Güvenliği ve Beslenme Raporu'nun lansman etkinliği, 4 Ekim'de Özyeğin Üniversitesi tarafından ev sahipliği yapıldı.

Üniversitemiz öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği lansman etkinliği, Rektör Profesör Doktor F. Esra Gençtürk ve FAO Orta Asya Alt Bölge Koordinatörü ve Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu'nun açılış konuşmalarıyla başladı. Etkinlik, FAO uzmanlarının rapor sunumunun ardından FAO Türkiye Yardımcı Temsilcisi Doktor tarafından tamamlandı. Özyeğin Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ayşegül Selışık moderatörlüğünde gerçekleşen bir panelle sona erdi. Faik Gür ve IFAD Türkiye Program Koordinatörü Taylan Kıymaz'ın katıldığı panelde. 2022 Dünya Gıda Güvenliği ve Beslenme Raporu, sağlıklı beslenmenin maliyeti ve erişilebilirliği konusunda dünya genelindeki gıda güvenliği ve beslenme durumuna ilişkin en güncel bilgileri sunması ve politika önerileri geliştirmesi açısından önemlidir. FAO, IFAD, WFP ve Özyeğin Üniversitesi temsilcilerinin katılımıyla Dünya Gıda Günü 2022'nin bir parçası olarak tanıtılan rapor, dünya genelinde gıda ve beslenme durumunun derinlemesine tartışılmasına ve farkındalığın artırılmasına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.