Daha Geniş Toplumda Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri için Eğitim
Kooperatifler için Kapasite Geliştirme Eğitimi
Sürdürülebilirlik Platformu tarafından tarım ve gıda ile ilgili faaliyetlerde bulunan kooperatiflere kapasite artırıcı eğitim ve mentorluk desteği sağlanmaktadır. Bu kapsam, Türkiye'nin en dezavantajlı illerinde faaliyet gösteren kooperatiflere ve derneklere, yani Kilis, Bitlis, Rize ve Iğdır'a destek verilmiştir.
Son birkaç yıldır SP, kadın girişimcilik kooperatiflerinin kapasite geliştirme eğitimine ve uzun vadeli mentorluklarına daha fazla odaklanmıştır. İşte eğitim kapsamında uygulanan programlardan biri için plan:
GÜN 1
1.1. Kooperatif Mevcut Durum Değerlendirme Atölyesi
1.2. Paydaş Analizi Atölyesi
1.3. Ağ Oluşturma, Örnek Kooperatifler ve Deneyimler
1.4. İletişim ve Çatışma Yönetimi
GÜN 2
2.1. Temel Muhasebe - Ödeme ve Bütçe Takip Sistemi
2.2. Finansal Okuryazarlık
2.3. Ürün Maliyet Hesaplama ve Fiyatlandırma / Atölye
GÜN 3
3.1. Kurumsal Kimlik Oluşturma
3.2. Ürün Geliştirme, Üretim, Paketleme ve Marka Süreç Yönetimi Örneklerle
3.3. E-ticarette Başarılı Kooperatif Örnekleri
3.4. Kooperatif 2 Yıllık İş Planı Atölyesi 3 ay boyunca toplamda 5 gün Mentorluk ve Danışmanlık / 2 gün yüz yüze / 3 gün uzaktan
CEEE/EÇEM Disiplinlerarası Enerji Konuşmaları
Disiplinlerarası Enerji Konuşmaları (TET), Özyeğin Üniversitesi'nde Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi (CEEE/EÇEM) tarafından düzenlenen bir dizi etkinliktir. Bu konuşmalar, davetli konuşmacılar tarafından veya CEEE araştırmacıları tarafından temel enerji kavramlarına, yenilenebilir enerji modellerine, enerji verimliliği önlemlerine ve Türkiye'nin yanı sıra Dünya çapında sürdürülebilir enerji geçişine odaklanacaktır.
TET serisi, güncel araştırmaların yayılmasını, yeni fikirleri ve keşifleri ele almayı ve Dünya'nın karşı karşıya olduğu karmaşık sorunlar hakkında farkındalığı artırmayı amaçlamaktadır.
Örneğin, Kasım 2022'de TET-1, üç farklı konuşmayı içeriyordu. CEEE/EÇEM Direktörü M. Pınar Mengüç, COP’27 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'nda Şarm El-Şeyh, Mısır'da iki yan etkinlikte panelist olarak yer aldı ve İstanbul'da düzenlenecek Şişecam'ın 37. Uluslararası Cam Konferansı'nda bir anahtar konuşma yapacak. Tüm bu konuşmalar online olarak mevcuttur.
WinnersUp
Öğrenciler tarafından kurulan dinamik bir startup olan Winners Up, lise öğrencilerini kapsamlı eğitim programlarıyla güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Yenilikçi yaklaşımlarıyla genç zihinleri çeşitli sektörler hakkında aydınlatmayı ve bu sektörlerde sürdürülebilirlik entegrasyonunun önemini vurgulamayı hedeflemektedir. Eğitim tabanlı startupları değer veren ve aktif olarak destekleyen bir kuruluş olarak, ÖzÜ Sürdürülebilirlik Platformu gururla Winners Up ile işbirliği yapmıştır. Son işbirliğimizde, sürdürülebilirlik ve plastik kullanımı gibi kritik konular üzerine düşündürücü bir ders verdik. Kursların çoğu, farklı sektörler hakkında detayları göstermeyi ve sürdürülebilirliğin tüm bu sektörlerde nasıl uygulanabileceğini göstermeyi amaçlamaktadır. Bu eğitim girişimi, öğrenmeyi teşvik etme ve eğitim ekosistemi içinde sürdürülebilir uygulamaları teşvik etme konusundaki kararlılığımızı vurgulamaktadır. Simurg Derneği gibi Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SKH) araştırmalarına aktif olarak katılan girişimlerle işbirliği yapmamız gibi, Winners Up ile olan işbirliğimiz de toplum üzerinde olumlu bir etki yaratma misyonumuzla uyumlu olarak, lise öğrencileri için daha aydınlanmış bir gelecek vizyonumuzu yansıtmaktadır. Bilgi ve uzmanlığımızı paylaşarak, sorumlu ve çevreye duyarlı bir yeni neslin gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.