Ana içeriğe atla

Bilgi, Teknoloji Transferi ve Girişimcilik Merkezi

Özyeğin Üniversitesi, ÖzU Teknoloji ve Transfer Ofisi (TTO), Girişimcilik Merkezi, Sürekli Eğitim Akademisi (LLA) ve işbirliği içinde çalışan OpenFab'i kapsayan bir çatı birime sahiptir. Bu birim, ÖzU'nün bilgi yayımına katkısını koordine etmek ve artırmak amacıyla bir araya gelmiştir. Birim tarafından desteklenen üniversite, 314 patent başvurusu, 107 verilmiş patent ve 4 verilmiş faydalı modelle ön plana çıkmaktadır. 

Benzersiz bir UIC modeli olan Onsite Academy ile Vestel (2013), Turkcell (2015) ve Türk Telekom (2020) gibi şirketler, ÖzU'de akademik birimleri destekler. Bu destek, maaşlar ve araştırma bütçesini içermektedir. Araştırma faaliyetleri bu şirketlerle birlikte yürütülmekte ve ortak patent başvuruları yapılmaktadır. 2021-22 akademik yılı itibariyle, bu şirketlerde çalışan 239 öğrenci ÖzU'da yüksek lisans eğitimi almaktadır, 321 şirket çalışanı ÖzÜ mezunlarından oluşmaktadır, 55 Ar-Ge projesi gerçekleştirilmiş ve 126 ortak patent elde edilmiştir.

 

ÖzU Girişimcilik Seminerleri ve Eğitimleri:

ÖzU Girişimcilik Fabrikası 11. Sağlık ve Eğitim Vakfı Okulları Misyon Olası Projesi: 

Girişimcilik Seminerleri Sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmayı amaçlayan 5. Mission Possible proje yarışması, lise öğrencilerimize projelerini en verimli şekilde tasarlama fırsatı vermeyi hedeflemektedir. Özyeğin Üniversitesi, öğrencilere proje yönetimi, liderlik ve girişimcilikte saha deneyimi kazanma fırsatı sunan 6 modüllük bir eğitim programı sağlamaktadır.

 

Emlak Sektöründe Kadın Liderler Platformu Kapsamında Master Club Eğitimi 

Emlak Sektöründe Kadın Liderler Platformu tarafından sunulan GKL Master Club Eğitimi, profesyonel hayatlarını derinleştirmek isteyenler için "Teknoloji" ve "Sürdürülebilirlik"e odaklanırken, kendi işini kurmak ve geliştirmek isteyenler için "Girişimcilik" ve iş hayatındaki zorlukları aşmak için bireysel gelişime ihtiyaç duyanlar için "Kişisel Gelişim" üzerine odaklanmaktadır.