Ana içeriğe atla

SKH'ine İlişkin İşbirliğinde Veri Toplama

Euro Hope Working Group

– İnsani Operasyonlar Araştırma Grubu, insani amaçlar doğrultusunda lojistik yardım sağlama ile ilgili karar verme problemlerini ve insani krizlere yanıt olarak çalışmaktadır. İnsani operasyonların temel amacı, hayat kurtarmak, acıyı hafifletmek ve insanlık haysiyetini korumaktır. Konuyla ilgili bilimsel ilgi ve araştırma çıktıları son on yılda hızla artmıştır.

– Bu EURO Çalışma Grubunun amacı, ilgili taraflar arasında iletişimi kolaylaştıran ve bu hedeflere ulaşmak için aktif bir grup oluşturmaktır. Bu, insani operasyonlara Operasyon Araştırması yöntemlerinin, tekniklerinin ve araçlarının geliştirilmesini ve uygulanmasını ilerletmek için aktif araştırma topluluğu için bir referans noktası oluşturacaktır. Toplantılar, bu alandaki uygulayıcılar ve araştırmacılar arasında bilgi alışverişini teşvik edecek ve sağlam bilimsel yöntemlerle ortaya çıkan konularda çalışmayı teşvik edecektir.

– Avrupa İnsani Operasyonlar Üzerine Çalışma Grubu (EURO HOpe) ve Bilkent Üniversitesi, Koç Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi, 6-7 Ekim 2022 tarihlerinde İstanbul, Türkiye'de altıncı EURO HOpmini-konferansını düzenledi.

"Türkiye & Avrupa: Akıllı ve Yeşil Şehirler İttifakları için Entegre Hizmet-Cihaz-Teknoloji Yol Haritası"

TÜSİAD, TÜRKONFED, Institut du Bosphore, Berlin Bosphorus Initiative, Özyeğin Üniversitesi (ÖzÜ) ve ÖzÜ - TÜSİAD Sürdürülebilir Kalkınma Forumu işbirliğiyle "Türkiye ve Avrupa: Akıllı Şehirler için Entegre Hizmetler - Araçlar - Teknoloji Yol Haritası Projesi" adlı bir proje başlatmıştır. Bu proje, deneyim ve bilgi paylaşımı için bir platform sağlayarak belediyeler arasındaki koordinasyonu güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Proje kapsamında, seçilen şehirlerde kısa, orta ve uzun vadeli akıllı şehir stratejilerinin tasarlanmasını kolaylaştırmak için bir yol haritası önerisi hazırlanmıştır. Proje için pilot şehirler arasında İstanbul, İzmir, Gaziantep, Konya, Bursa, Ankara, Londra, Paris ve Berlin bulunmaktadır. Proje kapsamında "Veri Yönetimi", "Finansmana Erişim" ve "Felaket/Risk Yönetimi" konularında sanal atölye çalışmalarına katılım sağlanmıştır (13 Ocak, 31 Ocak, 16 Şubat).

Ayrıca, akıllı şehirlerin farklı bakış açıları ve deneyimlerle zenginleştirildiğinde daha etkili ve sürdürülebilir stratejiler üretebileceği düşünüldüğünden, İstanbul'da Almanya İstanbul Başkonsolosluğu işbirliğiyle "Toplu ve Entegre Veri Yönetimi" konulu bir atölye çalışması düzenlenmiştir. Bu atölye çalışmasında, Türkiye'den seçilen pilot şehirler ve girişimleri ortak zorlukları tartışmış ve atölye formatında çözüm önerileri sunmuşlardır. Sürdürülebilir Kalkınma Forumu, atölye çalışmasının içeriğinin oluşturulmasına destek olmuş ve "Entegre Veri Yönetimi | Bölümler Arası (Ulaşım, Enerji, Çevre, Felaket, Risk)" ve "Kurumlar Arası" konularında oturumları yönetmede yardımcı olmuştur.