Ana içeriğe atla

SKA'lar için STK'larla işbirliği

SIMURG Derneği ile İş Birliği

Simurg Derneği, 2016 yılında çeşitli üniversitelerde okuyan 9 genç tarafından kurulmuştur. Dernek, Toyota, İş Bankası, Huawei, BASF, Pfizer, Pegasus, Castrol, Siemens, Faber Castell, Hadi Live ve Youth Holding gibi marka iş birlikleriyle XYZ Kampı ve CaseOnline gibi projeleri gerçekleştirmiştir. Özyeğin Üniversitesi, 2019 yılından bu yana çeşitli ortaklıklarla iş birliği projelerinde derneğin ana akademik sponsorluğunu üstlenmiştir. 2C1N, Simurg Derneği'nin bir projesidir ve tamamen gençler tarafından koordine edilmektedir. Bu proje, Birleşmiş Milletler'in 2030'u son tarih olarak belirlediği 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi'nin tamamlanmasının ardından muhtemelen belirleyeceği yeni hedefler hakkında gençlerin düşünce ve beyanlarını kapsamlı bir şekilde yayınlamayı amaçlamaktadır. Şimdiye kadar 2021, 2022 ve 2023'te SDG1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 hakkında raporlar hazırlandı. Tüm raporlar, Özyeğin Üniversitesi tarafından İngilizce, Arapça, Rusça ve Çince'ye çevrildi. 2030'daki proje sonunda, 9 yıl boyunca yapılan tüm çalışmalara ve yayınlanan raporlara dayalı olarak Sürdürülebilir Gençlik Manifestosu yayınlanacaktır.

"Türkiye & Avrupa: Akıllı ve Yeşil Şehirler İttifakları için Entegre Hizmet-Cihaz-Teknoloji Yol Haritası"

TÜSİAD, TÜRKONFED, Institut du Bosphore, Berlin Bosphorus Initiative, Özyeğin Üniversitesi (ÖzÜ) ve ÖzÜ - TÜSİAD Sürdürülebilir Kalkınma Forumu ortaklığında "Türkiye ve Avrupa: Akıllı Şehirler için Entegre Hizmetler - Araçlar - Teknoloji Yol Haritası Projesi" başlatmıştır. Bu proje, belediyeler arasındaki koordinasyonu güçlendirmeyi amaçlayarak deneyim ve bilgi paylaşımı için bir platform sağlamayı hedeflemektedir.

Proje kapsamında seçilen şehirlerde kısa, orta ve uzun vadeli akıllı şehir stratejilerinin tasarlanmasını kolaylaştırmak amacıyla bir yol haritası önerisi hazırlanmıştır. Proje için pilot şehirler arasında İstanbul, İzmir, Gaziantep, Konya, Bursa, Ankara, Londra, Paris ve Berlin bulunmaktadır. Proje kapsamında "Veri Yönetimi", "Finansmana Erişim" ve "Afet/Risk Yönetimi" konularında sanal atölye çalışmalarına katılım sağlanmıştır (13 Ocak, 31 Ocak, 16 Şubat).

Ayrıca akıllı şehirlerin farklı bakış açıları ve deneyimlerle zenginleştirildiğinde daha etkili ve sürdürülebilir stratejiler geliştirebileceği düşünülerek, Almanya İstanbul Başkonsolosluğu iş birliğiyle "Toplu ve Entegre Veri Yönetimi" konulu bir atölye İstanbul'da düzenlenmiştir. Bu atölyede Türkiye'den seçilen pilot şehirler ve girişimleri ortak zorlukları tartışmış ve atölye formatında önerilen çözümleri ele almıştır. Sürdürülebilir Kalkınma Forumu, atölyenin içeriğinin oluşturulmasını desteklemiş ve "Entegre Veri Yönetimi | Bölümler Arası (Ulaşım, Enerji, Çevre, Afet, Risk)" ve "Kurumlar Arası" konulu oturumların moderasyonunda yardımcı olmuştur.