Öğrencilerimizin Kariyer ve İstihdamı

ÖzÜ Profesyonel Gelişim ekibi, öğrencilerin profesyonel yaşamlarına ve iş arama süreçlerine katkıda bulunmak amacıyla önde gelen şirketlerle iş birliği içinde seminerler, eğitimler, vaka çalışmaları, simülasyon mülakatlar ve kampüs içi mülakatlar düzenlemektedir. Ekip, öğrencileri profesyonel yaşama adım atmadan önce gerekli becerilerle donatmak için zengin bir eğitim seçimi sunmaktadır. Eğitim programları, özgeçmiş geliştirme, mülakat teknikleri ve kişilerarası iletişim gibi anahtar becerilere odaklanmaktadır. Zorunlu stajların yanı sıra, yurt içinde ve yurt dışında zengin bir kredi dışı staj fırsatları da sunulmaktadır.

2022 yılında, öğrencilere, akranlar arası randevular ve birebir randevular da dahil olmak üzere profesyonel gelişim hizmetleri aracılığıyla kariyer rehberliği ve destek sağlandı. Birim ayrıca özgeçmiş incelemeleri ve işe hazır olma atölye çalışmaları da dahil olmak üzere çeşitli etkinlikler düzenledi. Öğrenciler, 5 özgeçmiş ve kapak mektubu yazma eğitimi, 201 birebir özgeçmiş danışmanlığı, 72 kampüs içi mülakat, 9 mülakat danışmanlığı ve 45 unplugged (doğaçlama) konuşma aldı ve Profesyonel Gelişim etkinliklerine 4600'den fazla öğrenci katıldı.