TÜRKİYE'DEKİ GÖLLERDEKİ KURAKLIK HAKKINDA FARKINDALIK

Özyeğin Üniversitesi Bisiklet Kulübü, "Pedalla Bir Gölü Kurtar" Etkinliği İle Türkiye'deki Göllerdeki Kuraklık Hakkında Farkındalık Yaratıyor
Özyeğin Üniversitesi öğrencileri, Türkiye'deki örnek sosyal sorumluluk projeleriyle tanınan, kampüs dışı etkinlikleriyle de ÖzÜ ailesini temsil etmeye ve gururlandırmaya devam ediyor. Son girişimlerinde, ÖzÜ Bisiklet Kulübü, “Pedalla Hayata Yolculuk” Projesi kapsamında “Pedalla Bir Gölü Kurtar” etkinliğini düzenledi. Bu etkinliğin temel amacı, iklim değişikliği nedeniyle artan kuraklık ve su kıtlığına dikkat çekmekti.

Sürdürülebilirliği girişimlerinin merkezine koyan kulüp üyeleri, üniversite paydaşları ve toplum arasında çevresel farkındalık ve bilinç yaratmak için Göller Bölgesi'ndeki önemli göllerle bezeli bir rota boyunca pedal çevirdiler. Etkinliğin ana hedefleri arasında, insan kaynaklı su kıtlığı nedeniyle Anadolu'da tarım ve çiftçilik uygulamalarına verilen zararı gözlemlemek, hayvan göç yolları üzerindeki etkileri ve ekosistem ile insan hayatında karşılaşılan zorluklar üzerindeki etkisini değerlendirmek yer alıyordu. ÖzÜ topluluğunun çeşitli bölümlerinden üyeler de öğrencilere bu anlamlı faaliyette eşlik etti.