ÖzÜ TOPLUMSAL CİNSİYET İDEATONU

ÖzÜ Toplumsal Cinsiyet İdeathon etkinliği, 8 Mart Uluslararası Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ofisi tarafından düzenlendi. Etkinliğin amacı, Özyeğin Üniversitesi öğrencilerinin günlük yaşamda sızan ve kökleşen toplumsal cinsiyet eşitsizliklerini sorgulamalarını ve çÖzÜmün bir parçası olmaları için öğrencileri harekete geçirmekti. ÖzÜ iki ana etkinlik düzenledi: “Günlük Hayatta Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliklerini Araştırmak” başlıklı bir dizi konuşma ve yarışma formatında bir fikir maratonu. İdeathon'a katılan takımlar, çÖzÜm önerileri geliştirdi ve kendi projelerini oluşturdu. İdeathon'un sonunda, üniversitenin iletişim materyallerinde cinsiyetçiliği önlemeye yönelik bir proje, anaokullarında toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalığını yayma projesi ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddetten tehdit altında hisseden üniversite paydaşları için bir destek mekanizması tasarımı projesi olmak üzere 3 proje ödüllendirildi.