VESTEL TEKNOLOJİ AKADEMİSİ

Vestel Teknoloji Akademisi, Vestel Beyaz Eşya çalışanlarına ömür boyu kaliteli eğitim sağlamayı ve teknik bilgi ve uzmanlıklarını artırmayı hedefleyen uzun vadeli bir lisansüstü eğitim programıdır. Bu program, Vestel Şirketler Grubu ve Özyeğin Üniversitesi işbirliği ile kurulmuştur.

Bu eğitim programıyla, lisansüstü eğitim almak isteyen çalışanlar, Vestel Beyaz Eşya'nın ihtiyaç duyduğu alanlarda yüksek lisans ve doktora seviyesinde eğitim almak için teşvik edilmektedir. 2022 yılında, 48 Vestel Beyaz Eşya çalışanı Vestel Teknoloji Akademisi kapsamında toplam 5,742 saat eğitim almıştır. Çalışanlar, Bilgisayar Bilimi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Veri Bilimi alanlarında lisansüstü eğitimlerine devam etmişlerdir. Bugüne kadar toplam 76 çalışan mezun olmuştur. Ayrıca, 16 akademik proje endüstriyel uygulamalara dönüştürülmüş ve 6 proje patent, yayın ve teşvik süreçlerine dahil edilmiştir.

"Üniversite kampüsünü şirkete getirme" vizyonuyla kurulan Vestel Teknoloji Akademisi, Vestel Beyaz Eşya mühendislerine iç eğitmen olma fırsatı da sunmaktadır. Özyeğin Üniversitesi tarafından değerlendirilen ve gerekli ön koşulları sağlayan çalışanlar, konuk öğretim görevlisi olarak atanmaktadır. Bu bağlamda, iç eğitmenler 2021-2022 akademik yılında Vestel Teknoloji Akademisi'nde öğretmeye devam etmişlerdir.