ÖĞRETMENLER AĞI”NI DESTEKLEME

Öğretmenler Ağı, öğretmenlerin meslektaşları ve çeşitli disiplinlerden eğitim paydaşlarıyla işbirliği yapabilecekleri sürdürülebilir bir öğrenme ortamı oluşturarak öğretmenleri güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Ağ, öğretmenlerin liderlik yapabileceği, değişim ve dönüşüm gerçekleştirebileceği ve Türkiye'deki öğrenci başarısını ve eğitim kalitesini iyileştirmeye yardımcı olabileceği etkileşim için bir platform oluşturur. Öğretmenler tarafından gerçekleştirilen etkinlikler ve adhokratik çalışma grupları ve hibrit programlar içinde üretilen çıktılar, ağ modelinin eğitim paydaşlarıyla öğretmenleri bir araya getirme kapasitesi sayesinde Türkiye'nin 70 şehrinde 15.000'den fazla kişiye ulaştı. Özyeğin Üniversitesi, ağın yıllık 3 günlük “Yaz Buluşması”nı düzenli olarak ağırlamakta ve desteklemektedir; bu buluşma, farklı branşlardan ve seviyelerden onlarca şehirden öğretmenlerin birbirlerinden beslenip birlikte ürettiği bir eğitim festivalidir.