ID4EXCELLENCE

ÖzÜ, Mimarlık Fakültesi'nden Doç. Dr. Alessandro Camiz'in liderliğinde, Erasmus+ Programı altında ID4Excellence (Yapılanmış Mirasın Rehabilitasyonu ve Değerlendirilmesi için Daldırıcı Tasarım ve Yeni Dijital Yetkinlikler Projesi) projesinin bir ortağıdır. Projenin ana hedefleri; yapılanmış miras müdahaleleri için güncel Daldırıcı Tasarım yöntemlerini ve araçlarını içeren mevcut eğitim programlarını güncellemek ve yenilemek; projeye dahil edici, daldırıcı bir tasarım yaklaşımının uygulanmasıyla öğretim ve öğrenmenin etkinliğini artırmak; güncel teknolojilerin sinerjik kullanımını artırmak, AB'deki eğitim kurumları ve işletmeler arasında daha iyi istihdam için işbirliğini artırmak. Ayrıca, yeni eğitim programları, Eğitmenlerin Eğitimi yoluyla yerel düzeyde yayılır ve hem üçüncü seviye eğitimdeki öğrencilere hem de lisansüstü mimarlar, mühendisler, inşaat sektöründeki profesyonellere yönelik yerel kurslar aracılığıyla pilot uygulamalar yapılır.