ÖZYEGİN ÜNİVERSİTESİ ÇİFT VE AİLE MERKEZİ (ÖzÜÇAM)

Özyeğin Üniversitesi Çift ve Aile Merkezi, Çift ve Aile Terapisi yüksek lisans programı için bir eğitim, uygulama ve araştırma merkezi olarak Şubat 2017'de kuruldu. Merkez, ÖzÜ öğrencilerine ve üniversite personeline açık olduğu gibi üniversite dışından bireylere de hizmet vermektedir. ÖzÜÇAM, topluma erişilebilir çift ve aile terapi hizmetleri sunarak bilimsel ve toplumsal katkılarda bulunmayı hedeflemektedir. Ayrıca, ÖzÜÇAM, çift ve aile terapisinde araştırma projeleri yürüten, sertifikalı eğitim programları sunan ve bireysel ve ilişkisel gelişim için psikoeğitim sağlayan bir merkezdir. Eylül 2023 itibarıyla ÖzÜÇAM, 889 danışanla ulaşmış ve 9152 danışmanlık oturumu sağlamıştır. ÖzÜÇam'dan destek alan tüm kişilerin %68'i ÖzÜ üyesi olmayanlar, %28'i ÖzÜ öğrencileri ve %4'ü ÖzÜ personelidir.