EKOLOJİK YAŞAM VE GIDA KULÜBÜ

Bu öğrenci kulübü, permakültür tasarım ilkelerini, sürdürülebilir tarım uygulamalarını ve bütüncül yönetim yaklaşımını uygulamayı ve yaymayı hedeflemektedir. Üretim ve tüketim süreçleri arasındaki ilişkileri sorgulayan, biyolojik çeşitliliği koruyan, atıksız yaşam alışkanlıklarına sahip ve kaliteli gıda konusunda bilinçli bir kültüre katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Kulüp, permakültüre giriş eğitimi, tadım etkinlikleri, sabun yapımı atölyesi, küçük üreticilerin dikim ve hasat faaliyetlerine katılım, seminer ve söyleşiler, belgesel gösterimleri ve kitap incelemeleri gibi etkinlikler düzenlemektedir. 2022-23 döneminde düzenlenen etkinlikler arasında “Takas Günü I” ve “Takas Günü II”, “Permaturk Gezisi”, “Atıksız Atıştırmalık Atölyesi”, “Kafessiz Türkiye Semineri” ve üniversite bahçesi “Bostan”ın ekimi için düzenlenen etkinlikler bulunmaktadır.