Suyun İzinde Küresel Gelişmeleri Anlamak
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü FAO’nun kuruluş yıldönümü olan 16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında; dünya genelinde ve Türkiye’de 2023 yılında “Su hayattır su gıda demektir, kimseyi geride bırakma” konulu etkinlikler düzenleniyor. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na ulaşmak için küresel ölçekte farkındalık ve değişim yaratmayı amaçlayan bu etkinliklerden “Suyun İzinde Küresel Gelişmeleri Anlamak” paneli, 12 Ekim 2023’te Özyeğin Üniversitesi’nde gerçekleşti.
Etkinliğin karşılama konuşmaları Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk ve FAO Orta Asya Alt-Bölge Ofisi Koordinatörü ve Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu tarafından yapıldı. Türkiye Su Enstitüsü (SUEN) Başkanı Prof. Dr. Lütfi Akca ise etkinliğin açış konuşmasını yaptı.
Ulusal ve uluslararası kuruluşların yöneticilerinin ve Özyeğin Üniversitesi’nden akademisyenlerin katkılarıyla gerçekleşen ve sürdürülebilir su ve gıda ilişkisinin tüm boyutlarıyla ele alındığı “Suyun İzinde Küresel Gelişmeleri Anlamak” paneli, Özyeğin Üniversitesi’nin FAO ile 2022’de başlayan iş birliğinin de önemli bir durağını oluşturuyor. Moderasyonunu Özyeğin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Şenol Sert’in üstlendiği panele; FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık, Türkiye Su Enstitüsü Politika Geliştirme Koordinatörü Dr. Tuğba Evrim Maden, Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Temel Bilimleri Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Mine Tekman ve Türkiye’deki Ambalajlı Su Üreticileri Derneği (SUDER) Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Begüm Yontar Avcı katıldı.