Mahalle Mantarı Etkinlikleri

Aegean Atelier, Anadolu'nun yerel ürünlerine dayalı disiplinlerarası liberal sanatlar öğretimi ve öğrenimini amaçlayan bir platformdur. Son proje (Mahalle Mantarı), Ömerli-Şile bölgesinin mantarlarına ve trüfellerine odaklanmaktadır. Bu disiplinlerarası araştırma grubunun temel yönlerinden biri sürdürülebilirliktir; insanlar, hayvanlar ve bitkiler topluluğu arasındaki etkileşim. Özyeğin Üniversitesi'nin çevresel konulardaki öncelikleri, sürdürülebilirlik ve yerel topluluklara ulaşma konusundaki hedefleriyle uyumlu olarak, bu STK, Mahalle Mantarı projesinin ilk iki etkinliğini düzenledi; Sosyal Bilimler Fakültesi'nden İklil Selçuk ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nden Özge Samancı eş-fasilitatörlerdi.