Dünya Gıda Günü: Su Hayattır. Su Gıdadır. Hiç Kimseyi Geride Bırakmayın
Toplumsal sorunlara çözüm önerileri geliştirme konusunda ulusal bir merkez olarak rolünü pekiştiren Özyeğin Üniversitesi, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Türkiye Su Enstitüsü ile iş birliği içinde etkinlikler düzenlemiştir. 12 Ekim’de, Dünya Gıda Günü’nü anmak amacıyla, Özyeğin Üniversitesi, “Su Ayak İzi Aracılığıyla Küresel Gelişmeleri Anlamak” başlıklı paneli düzenleyerek su kaynakları ile yoksullukla mücadele arasındaki bağlantılara dikkat çekmiştir. Bu panel, SDG 1: Yoksullukla Mücadele hedefine doğrudan atıfta bulunarak, suyun gıda üretimi ve ekonomik istikrar üzerindeki etkileri üzerine yapılan tartışmalarla temiz ve yeterli suya erişimin yoksulluğu azaltmak için temel bir unsur olduğunu vurgulamıştır. Küresel su krizi ve bunun gıda güvenliği üzerindeki etkilerine dikkat çekilerek, etkinlik, suya eşit erişimin, toplulukları yoksulluktan kurtarmak ve “hiç kimseyi geride bırakmamak” için önemli bir itici güç olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir.