Özyeğin Üniversitesi Sürdürülebilirlik Platformu, üniversitemizin 10. Yıl Etkinlikleri çerçevesinde sürdürülebilirliği değişik boyutları ile ele alan ve sürdürülebilirlik konusunda bilgi birikimimizi derinleştirerek ufkumuzu genişletmeyi hedefleyen Sürdürülebilirlik Konuşmaları düzenliyor. Serinin ilk konuğu Deniz Temiz TÜRMEPA Derneği Çevre ve Sürdürülebilirlik Koordinatörü Şeyda Dağdeviren Hill oldu.

Şeyda Dağdeviren Hill, konuşmasında insanın aşırı tüketimi ile çevre kirliliği arasındaki ilişkiyi ortaya koyarak plastik tüketiminin günlük hayatımızdaki yerinin ve zararlarının altını çizdikten sonra plastiklerin denizler ve okyanuslarda yol açtığı kirliliğe değindi. Denizler ve okyanuslardaki plastiklerin besin zinciri yoluyla hem insanların hem de denizdeki canlıların hayatlarını tehdit ettiğini vurguladıktan sonra plastik kirliliğini önlemek için neler yapılabilir sorusuna cevap aradı.

Şeyda Dağdeviren Hill'in konuşmasının tamamına buradan erişebilirsiniz.