Özyeğin Üniversitesi Sürdürülebilirlik Platformu’nun, üniversitemizin 10. Yıl Etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği ve sürdürülebilirliği değişik boyutları ile ele alarak sürdürülebilirlik konusunda bilgi birikimimizi derinleştirip ufkumuzu genişletmeyi hedefleyen Sürdürülebilirlik Konuşmaları’nın yedincisi Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri özelinde Gülseren Onanç’ın "Dünya’da ve Türkiye’de Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Siyaset" konulu konuşması ile gerçekleştiriliyor.

Gülseren Onanç, konuşmasında Dünya'da ve Türkiye’de kadına yönelik eşitsizlik ve adaletsizliklerden bahsedip siyasete katılımda kadının önündeki engellerin neler olduğuna değindi. Akabinde dünyada yükselen kadın dalgasının neden önemli olduğunu anlatarak bireylere düşen sorumlulukların altını çizdi

Konuşmanın tamamını izlemek için tıklayınız

Gülseren Onanç Kimdir?

İstanbul Çemberlitaş Kız Lisesi ve Bakırköy Kocasinan Lisesi’ni bitirdikten sonra İTÜ İşletme Mühendisliği Fakültesi’nden 1987 yılında lisans derecesi ile mezun oldu. Bir yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalıştıktan sonra Michigan State Üniversitesi’ne gitti ve uluslararası pazarlama konusunda MBA derecesi aldı. Bir arkadaşının kurduğu yazılım şirketine ortak oldu.  1991 yılında okul bitiminden bir ay sonra Eczacıbaşı’nın Rusya operasyonunda Satış Pazarlama Müdürü görevini üstlendi. Sovyetler Birliği’nin dağılma sürecine tanıklık etti. Eczacıbaşı’nın jenerik ilaç pazarında marka yaratmasına, eczane zinciri kurmasına ve Rusya Cumhuriyeti’nin ilk yabancı şirketlerinden birisinin kurulmasına öncülük etti.

Türkiye’ye döndükten sonra Balsu ve Ferrero şirketlerinde genel müdürlük ve ülke temsilciği yaptı. 2000 yılında girişimci olmaya karar verip teknoloji ve pazarlama konularında hizmet veren bir şirket ile başladı ve 2003 yılında Ticketturk’u kurdu. Aynı yıl kurulan Türkiye Kadın Girişimciler Derneği, Kagider’in kurucularından biri ve 2007 yılında da bu derneğin başkanı olarak bu görevi dört yıl yürüttü. Başkanlığı süresince kadının bütünsel güçlenmesinin önemine inanarak, kadının işgücüne katılımın önündeki engelleri kaldırmak üzere politika önerileri geliştirdi, lobi faaliyetleri yaptı. TBMM Kadın- Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun kurulmasında aktif rol aldı. Kadın girişimcileri desteklemek üzere eğitim programları, yerel ve uluslararası toplantılar organize etti. Bankalar ile çalışıp kadın girişimci kredilerinin verilmesini sağladı. Türkiyeli kadın girişimcilerin bölgenin en aktif kadın girişimcileri olmaları yönünde çaba gösterdi. Türkiye’nin AB müzakere sürecine katkıda bulunmak üzere toplantılar yaptı, lobi faaliyetleri düzenledi.  Devlet ile birçok Kagider projesinde çalıştı, kadın milletvekillerimizi tanıdı. Daha sonra aktif siyaset yaşamına atıldı. Şu anda da Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu (www.esitlikadaletkadin.org) Koordinatörüdür.